Fika på Choklad house

Idag fika på Choklad House. Räkmacka i tomatbröd, varm Äkta choklad dryck, helt ok på en bakisdag.
Senare efter fiket blev vi bjudna på en tur i Jonkes nya passat med fönstertak soo cool.
Later today blir det troligtvis en avsmakningsmeny på Invito. 4 års dagen idag ju. =)












Nu så !

Det tar sej sa mordbrännarn.. nu har ja fått in bilderna i datorn äntligen.. och jag nämner inget om hur detta gick till och varför jag inte lyckades med detta tidigare. Pinsamt*
Som ni ser så la jag till lite cool röd effekt på somlida av bilderna.. (coolt va) det som är mindre coolt är att meny knappen på kameran inte längre är så brukbar, så nu får jag leva med röd tonade foton hädanefter. Stiligt!

Nä nu är det faktiskt slut för idag.. en dusch på det här så mår man säkert prima..
Idag firar ju jag Å Magnus hela 4 år tillsammans. ♥ Detta måste firas.. men inte med vin. Tack o hej leverpastej.


































värre saker finns.

Säger bara suck.. tappade tydligen kameran i golvet igår.. mer än 1 gång.
Tack till mej själv & grattis! Nu kan jag varken se bilderna jag knäppte igår i kameran eller få in dem i datorn.
Men värre saker finns ju har jag legat & tänkt sedan jag vaknade. Mkt värre saker finns, så med en närmare eftertanke är det ändå en lättnad att det bara är min kamera som börjat sätta sej på tvären (igen)... ska inte en kamera klara av att bli slängd i golvet och bada bastu med.. Nej. Det går inte.

Mmm..

Idag ringde Yuvanna och frågade om vi hade tänkt åka till Thailand i sommar.. ( Åh.. ) Tänkte jag då..
De hade inte bestämt om de ska åka i sommar eller inte. ( De brukar åka varje sommar ) Och jag brukar ta hand om hennes blomster under tiden. Det var kanske det hon var orolig för.. att hon inte skulle få någon blomster vattnare ;D
Nästa helg är vi iaf bjudna på middag hos familjen qvistberg så då lär man ju längta tilbaka en del. Jotack!







 

Oj oj phuu..

Städat å städat! Nu är stugan ren och kvar är endast den enorma tvätthögen, STOOR på söndag kavlar jag upp ärmarna och tar tag i den!!
Lillen ligger och snarkar i knät mitt just nu.. han gillar ju att vara med där man är och helst mitt i det som händer.
Så att städa med en liten pinscher valp är inte en dans på rosor kan jag lova. Så idag fick jag lov att låta Neo vara i buren medans jag drog runt med dammsugare och mopp, det är mkt MKT svårt annars!! Det blir lätt en hel del jagandes efter munstycket annars. 
Men han är ju så fin lill-hjärtat!







Helgfynd!

låt mej presentera helgens storfynd som jag gjorde på Gina! Fiifan! Hade 5 minuter på mej. Mange satt i bilen med Neo och väntade, självklart är det under press man fyndar och shoppar som mest! Jo man tackar tröjor & koftor för 49:- styck! Tack tack! Går inte att låta bli!



Här var också ett av helgens fynd! MuM*

New color*


Ny hårfärg har man fått också! Utväxten är väck! Åh mycket nöjd är jag!

In a hurry

Fasen vad tiden rusar fort när man har kul!
 Har gnuggat mina geniknölar tappert för att försöka komma på någon sjysst överraskning till mej och gubben som firar 4 år på lördag. Jihaa!! Har hittat en mysigt spa http://zanzspa.se/ som jag blivit uppskriven på väntelista hos för att få en tid för relax samt massage för 2. Det var nämligen fullbokat alla helger fram till Mars så jag hoppas innerligt att någon bokar av så att vi får en plats nu i helg. Det vore suuuuuper.

Annars kokar vi tortellini för tillfället och nästa blir att bänka sig i soffan med en tallrik käk.


Här är Neo idag på prommiss i snön. Nosar på träd.


Nosar på gren.


Vinteeeeeeeer laaaaaaaaaaaand !!


Här kommer pix på Neo när han provsitter under & bredvid det nya draperiet som jag fick av Ida igår!
Sweeeeeetie Pie*


Ah han verkar gilla det!

Vad hände?

Giv mej styrka. Känner mej totalt kraftlös..Har sovit i soffan i evigheter med lillen känns det som, efter att vi varit ute på alnö och busat i snön. Vilket verkade ta en del på krafterna. Tanken var att jag skulle röja undan lite här hemma.. men det känns näst intill omöjligt i detta tillstånd. Så jag tror jag står över och bänkar mej framför teven istället med en kopp blåbärs-te.

Åsså all denna snö!!??  Skulle mkt hellre ha det såhär:

Snyggast.

Snyggaste Sushin jag ätit iaf!

Finns i Bangkok för övrigt.

Hallonglass på burk!

Det här var det godaste jag köpt på länge!
Body shops "Body Butter" köper jag alltid, dvs Cocos Edition!
Detta var en ny utgåva, som tyvärr inte blir kvar i sortimentet särskilt länge, varför undrar jag?
Den luktar som hallon nerkokt i grädde. Mummmmsss*


Sammanfattning

Tiden går fort när man har kul, och jag har inte hunnit med mej riktigt i veckan då träning satts igång på riktigt.

Tänkte iaf försöka sammanfatta de senaste dagarna lite kortfattat.

Hej mitt Vinterland! Vintern är ju här igen, och det är mkt snö på backen. Längtar till våren nu, så man slipper all denna kyla som kräver täckjacka, mössa & vantar. Hua, tackar vet jag sommar! Mkt lättsammare på alla sätt & vis. 



Igår på jobbet kändes det som att tiden stannade, klockorna gick segare än någonsin. Försökte febrilt komma på allt möjligt som jag kunde sysselsätta mej med,

men det verkade som att det mesta blev avklarat för dagen och inför helgen. Mkt bra Emma!

Transporterna tycktes ha gått fint som snus igår och alla upphämtningsregistreringar blev klara i god tid så kunderna fick sina mejl och kan sitta lugnt i båten.

Allt blev i sin ordning med andra ord. Jag är nöjd att saker och ting flyter på bra! Bra!




Igår var jag & Neo hos Lina & Andreas, var på staden en snabbis för ett ärende och Neo fick öva sig på att vara bland massor av folk samt andra hundar. Det gick bra! Han är så duktig. Köpte mackor på subway som vi käkade hemma hos dem. Gott gott. Sedan kom det en massa folk som skulle spela poker och det blev lite yrsigt och jag som adlrig brukar ha ont i huvudet fick det igår. Så vi blev inte kvar så jätte länge, jag & Lina tog en regid promenix med Neo sedan åkte vi en sväng och hälsade på ida som körde tvätt-Race.

Sedan vill jag också tillägga att I förrgår (torsdag) efter träning såklart =) käkade jag & ida en efterlängtad go sallad på body in motion, så gott!


PS, Glada Naglar HAR konkat, TACK DU !! Jag som hade presentkort på nagelförlängning + dekoration. Jag har iaf lärt mej en läxa, och det är att i denna stad utnyttja presentkort och liknande fortare än kvickt.


Gaaalet!

Vad jag längtar till nästa helg! Ge mej! Ge mej!


Dagvill de e jag de!

Haha !! Den här veckan tror jag att jag varit mest dagvill någonsin, idag hade jag onsdag, igår hade jag också onsdag och trodde det var fredag den 30:ionde imorgon, det vill säga min  och Magnus 4 års dag på lördag..
Denna gång är jag riktigt glad att var lite dagvill, för på så sätt har jag ju tjänat in en heeel vecka !! =D Smart va!
Har lite grejer att stå i nämligen inför nästa helg. Å nästa helg blire Rajtantajtan vill jag lova! På f r e d a g ! Hoppas Kickan kan hänga på också! Häng på nu Kickan komsi komsi..


I väntan på sin kock!

Sitter & väntar på att M ska komma hem snart.. Gubben min har fått fast anställning idag på Rasoir !! Gratttiiiiiiiiiiiiis ♥:at !!


Har Glada Naglar stängt ner ?

Skönt ! Känns som man börjat kicka igång träningen nu efter jul.. Imorgon blir det också träning! Fullt ös bara!

Men jag undrar.. har Glada Naglar stängts ner? Det var nämligen helt mörkt där idag och ingen öppnade när jag plingade på!? 
Har ett fett presentkort som jag tänkte nyttja lagomt inför nästa helg nämligen, det vore ju synd om de inte finns kvar liksom.. mkt synd! Nu är ju inte jag den som går och fixar naglar jämt o ständigt o så.. tycker mest det verkar otympligt att få långa naglar sådär poff! Bättre om de får växa ut självmant. Men det är ju alltid någon som går av och så får man kapa ner allihopa. Schnyggt! Neeii!

Ne nu ska jag käka! Imorn blir det jobb -> träning -> käk på Body in motion me Ida & Lina & sedan får vi se vad som händer. Cho!


Badning.

Här är Neo badad för 2:a gången. Denna gång med valp schampo. Första gången var det lite ovant, men det måste övas i tidig ålder. Denna gång gick det bättre och det uppskattades av lillen. ( Tror jag ? ) 
Han tyckte nog det var varmt och skönt iaf + att han fick lite massage under tiden.
Notera att hans högra öra inte riktigt rest sig ännu. Märkte det först nu när jag kollade igenom bilderna.





Här har Neo på sig sin fina collage-tröja som Mormor köpt i Australien. Se så snygg man kan vara!







Uppdrag Granskning "Spanska hundar"

Om det var fler än vi som såg Uppdrag Granskning igårkväll så förstår ni hur fruktansvärt förbannad jag är på den elaka människa som startat detta Rescue för gatu hundar.


http://svt.se/uppdraggranskning


Stora mängder gatu-hundar som lever i ett sk "Rescue", där de förökar sig och sprider sjukdomar vidare och ingen av dem verkar få den vård de är i behov av.

Många av hundarna lider av sjukdomen Leishmania som är en livsfarlig sjukdom som bryter ner immunförsvaret hos hunden. Många svenskar köper dessa hundar i mån om djuret. Falska pass med falska vaccinationsbevis skapas för varje hund och hunden förs sedan i trånga burar intryckta i en liten buss hela vägen från SPANIEN till SVERIGE Allt detta för att det finns idioter som tjänar stora pengar på detta.

Helt ofattbart!


Trist att vänta..

Tiden går sååå lååångsamt när man väntar! Väntar på att Äda ska sluta. Men snart så ligger man i solarium och fullkomligt N J U T E R. Har hållt mej ifrån solning ett bra tag nu.. men nu är det dags känner jag. Huden och hela jag är genomblek och frusen. Kommer lätt somna idag. Efter solning ska vi på träniiiiing!! Äntligen!! Efter mitt uppehåll känner jag mej faktiskt lite skraj. Men veta tt jag kommer att må så mkt bättre när jag kickar igång träning. Kommer sova bättre och äta bättre bla. Bara positivt att träna med andra ord!=)

Underbara lördag

Tack alla för gårdagen.. sjukt roligt vi hade! Dansade som galningar gjorde vi och kul var det, även fast jag o Gabbi var nära att frysa ihjäl, men sånt får man ta när man gör en krogrunda i dessa breddgrader.  Idag ska vi hälsa på mammi och Samuel som kommit hem från sin Australien resa. Myyyyyys*

♥  

-21 grader! Taaack duuu! ;)

Kallt så in i h-vete! Fast det var kallare i Umfors fick jag höra.. =) där var det runt 30 strecket.
Har jobbat hela veckan.. ganska lugnt nu efter jul på kontoret men kan trotts lugnet kan jag inte påstå att det är så frestande att stiga upp på morgonkvisten och rasta Neo i den här megakylan och kolsvarta mörker. Det tycker inte Neo är så upphettsande heller kan jag tillägga. Skulle behöva köpa en dunjacka till honom. Har kikat på hundjackor och priset på dem är ju inte alls långt ifrån priset för på människojackor. Kan va smart drag att köpa en sån när han växt färdigt samt slutat tugga i sig allt. Tänkte laga hans kofta i helgen hos mamma appropå det. 

Det känns iaf hur skönt som hellst att ha helg framför sig... ska njuta av varje andetag.. och ta en lång siesta. Föregående helg ramlade jag ju utanför vår port och skar upp låret så blodet sprutade.  Inga plåster hade vi heller för de hade M skänkt bort till sin Mor som han tydligen tyckte var i bättre behov av dessa än oss. Tack du! Tack o lov gjorde inte så ont för stunden, men morgonen efter kan jag lova att jag fick känna på smärta! Har inte kunnat sova på vänster sida på hela veckan på grund av detta. ( Attsiken jag som älskar att sova på vänster sida mer än nåt annat) haha!

Nä nu måste jag snart ta en redig promenad med Neo. Han springer runt som en virvelvind i lägenheten. Svosch låter det när han ilar förbi! Längtar till våren nu så man kan ut och springa med honom i spåret. Lite små jobbigt i denna kyla.. funkar icke!  


Goderafton!

Då min kära farmor ringde mej just och lät lite förvirrad över att någon ringt henne gällande städning, så måste jag bara passa på att meddela iaf er som läser min blogg att det är jag som tipsat Aroma Tech att ringa er!
Detta på grund av att vår kära vän Micke, som ni såg i några inlägg tidigare utöva städning av bland annat ryamatta hos oss, det är nämligen han som vi velat hjälpa lite genom att tipsa honom om våra vänner och bekanta som kanske kan tänkas vara intresserade av Aroma Techs produkter.
Det är alltså jag och Magnus som ligger bakom att de ringt just er! Så var inte rädda! Det enda ni behöver göra är att antingen tacka ja eller  nej!

Ida! Du behöver inte vara rädd att Micke kommer hem till dej och vill "städa". ;) Däremot har jag tipsat dem om att ringa Affe, vet ju att han brukar vara intresserad av nya spejsade produkter. lol*

Jag skriver som till våra kunder, Önskar er en bra dag!


Lördagspix

I lördags hälsade vi på hos Ida, jag och Micke. Neo fick vara med Anna och Peter för Ida hade sin lilla misse Clinton på besök. Hos ida spelade vi gamla klassiska låtar och sjöng kareoke, ungefär som den gamla tiden på daltons för länge sedan. Haha!
Jag fick iaf den brillianta iden att laga varma mackor! Och goa vart dom kan ja lova! Här kommer kvällen, i bilder.

En lysande drink.


Ida kände sig inte så vacker sa hon..


Me and Micke tar en Minttu




Ida & Micke väntar på taxi


En skön drink


Nils Karlsson Pyssling kanske?


Ida & Rickard. Väl inne på det stora stora placet svenssons.


Gabbi Moi & Micke.

Dammsugar Micke

Igår var dammsugar-Micke på besök och demonstrerade sin super dammsugare, och nog var den suverän kan jag lova er! En sån här apparat skulle faktiskt vart hem ha, med tanke på hur äckligt det är med vanliga dammsugare som sprutar ut mer skit en den suger upp! Små små partiklar som filtreras hela vägen genom dammsugarfilter som sedan far ut och runt i luften som vi sedan andas in i våra lungor! FYYY ! Den här dammsugaren som Micke demonstrerade för oss igår kväll  är också en luftrenare tro det eller ej men den verkar helt perfekt! Micke rengjorde även vår rya matta och vår säng. Soo nice. Den här vill jag faktiskt ha!  



Lill Hjärtat

Lill härtat älskar att ligga på toagolvet där vi har vår fantastiska golvvärme, där somnar han ofta vid våra fötter när vi står och borstar tänderna mm. Soo sweet.


Igår inför övning av att åka bilbur. Bilbur tycker vi inte om att vara i.




Lill fröet i soffan.

Städas och tvättas!

Nu ska det städas. Mange har skött tvätten idag! Trevligt! =) Neo hjälpte också till lite .. euhm.. ;)



Nä herrå nu har jag inte tid att skriva mer.. måste städa!

1 år

Men Halo där!! Min blogg fyller ju ett år snart tamejfan!! Ganska så precis i slutet av denna månad. Detta måste firas! Ska fira med vin på fredag!
Tänkte då göra en tryffelsoppa till förrätt, risotto och något gott kött till förrätt, efterrätten är jag inte helt insatt i vad det ska bli ännu
men oftast är man ju så mätt efter middagen så man inte orkar mer. Fast kanske lite ost och kex kan gå ner.. Mmmm!


Hipp Hipp! För bloggen då!


Lycka

Idag har vi då som sagt vaccinerat lillen kl 15:00. Det gick inte helt bekymmersfritt men nu mår han bra igen..
 
Själva sprutan var inget problem. Han verkade inte märka av den alls. Men senare när vi kom hem efter ungefär 45 minuter märkte vi att han kliade sej på nosen och i ögonen nåt fruktansvärt, vi såg då att hans ögon och nos var uppsvällda samt att han hade fått utslag över sin lilla hundkropp.
 
Som tur är så bor vi mycket nära veterinärmottagningen (tar ca 2 minuter till Bosvedjans centrum), så vi ilade ner fort som tusan!
 
Där konstaterade de att han hade fått en allergisk reaktion av sprutan vilket inträffar ca 1/500.
Han fick omedelbart en spruta med kortison som skulle dämpa svullnaden. Reaktionen fortsatte dock i några minuter
och tillslut så var hans ögon helt igenslutna och nosen var kraftigt svullen. Utslagen hade nu spritt sej över hela kroppen
och syntes igenom pälsen som vattkoppor.
 
Han sattes på dropp och fick en spruta adrenalin som påskyndade kortisonet och hjälpte svullnaden att lägga sej.
 
Slutet gott dock och nu ligger han helt utslagen och sover på min mage och mår bra. Vi fick ett direktnummer till veterinären som tog hand om honom ifall något skulle förvärras under kvällen. 
Ett stort tack till de underbara människorna som jobbade över på Bosvedjans veterinärmottagning idag för lill hjärtats skull.

Svullnaden är nu praktiskt taget helt borta och vi har nu gett honom ytterliagre en till kortisontablett.

Hoppas aldrig mer att han behöver genomgå något liknande. Men han är stark vår lille kämpe och nu är han uppe och studsar igen! ♥


På bilden är hans ögon och nos fortfarande uppsvällda något.. men ändå på bättringsvägen då han tidigare knappt kunde öppna ögonen pga. uppsvälldhet. 


Greyhound ?

Idag ska lill-gubben få sin andra vaccinations-spruta då han nu imorgon är precis 12 v gammal. Stor grabb nu!
Den första sprutan har uppfödaren redan gett honom.
Får se hur det går, men eftersom han är en sån liten tuffing så tror jag inte det ska vara några problem alls. Återkommer med en rapportering.
Förressten så börjar vi misstänka att han inte alls är av rasen Dvärgpinscher, som vi hitintills trott då!
Beteenedmönster som mer kan liknas vid en Greyhound har vi starkt uppmärksammat, särskilt på mornarna, då våra 42kvm blir till en rallybana i miniatyr.
Vi kommer iaf att undersöka saken.
På mornarna är det som sagt full rulle och energin på lillen är på topp. Får hoppas att det är något som avtar med åldern.
Annars väntar vi bara på att hans sylar till gaddar ska trilla ut så att han får sina nya och slutar med sitt gnagande på ALLT. Det vore skönt.

Nyårsaftonen

Nyårsaftonen firade vi som jag nämnt tidigare med syster & Peter hemma hos Anna & Jerrie samt med Linda & Anders. Bilder från denna afton följer nedan. Börjer med en bild på syster & kvällens första Mojito. Mmmummmaaaa...























































Lördagkväll.

Här kommer inläggen i helt fel ordning, men vad fn gör det haha*
Nyårsbidlerna kommer inom kort de också, men nu tänkte jag bjuda på lite bilder sedan igårkväll. Då var jag och ida på kvarterskrogen i Haga och åt en romantisk middag för två. Pasta med kyckling i pesto sås och körsbärstomater. Drack lite vitt vin och myste till. Sedan kom Camilla och Kickis förbi och sedan blev det en liten krogsväng. Inte så långvarig men dock till kl 02:00. Halsen fick ta lite stryk i kylan men vafan, jag har suttit inne i lägenheten i en vecka ca och jag höll på att få ett psykbryt.


















Morning!

Solen skiner och idag skiner till och med jag också. Igår var jag ingen solstråle som dansade runt och strödde rosenblad kring mej direkt kan jag lova. En jäkla häxa är en bättre beskrivning.

Idag en Ny dag och vi har faktiskt planerat att åka till Birsta idag hör och häpna. Tanken slog mej at vi skulle göra detta igår redan, men då vi måste ha någon som håller koll på lillen under tiden så är det inte bara att ge sig ut som förut nono. Han är nu inne på sin 12:e vecka som liten bebis valp och att lämna en sådan liten parvel ensam  går icke icke icke.

Idag ska han vara med moster Anna! Det tycker han är super kul. Hittils har han fått vara med överallt där vi har varit och han är faktsikt mycket anpassningsbar och tyckar om att träffa andra människor och djur.
Tränar honom var dag gör vi också, han har så här långt lärt sig komma när man ropar hans namn, lärt sig kommandot "sitt" och är mycket duktig på att sitta innan han anfaller matskålen och innan man går in och ut genom dörrar.
Vi övar honom också att ta matskålen och hans leksaker ifrån honom under tiden han äter etc så han vet vem som bestämmer hemma. Men några brottningsmatcher har man allt fått tagit med honom när han börjar kaxa upp sig allt för mkt. Phu han är stark det lilla livet må ni tro. 

Här kommer en nytagen bild på lill-hjärtat när han ligger och sover på toa golvet.


Och här kommer två när han poserar i soffan.



Sjukling

Yes. Började nyårsaftonen med feber och en redig hosta och snuva. Åh vi som skulle åka pulka i Hulibacken med syster o Peter & gänget. Det blev inte riktigt av. Mange kunde ju iof ha åkt, men han var så söt och ville hellre vara med mej. Sweetie* Spenderade därav större delen av dagen i sängen, men framåt 15 tiden och efter att knaprat Ipren så började jag ana att febern släppt av lite. Skönt!  Så jag spacklade över min grå-toniga  sjukling fejja & satte på festblåsan sedan begav vi oss hem till Syster och Peter och sedan bar det av vidare hem till Anna och Jerrie där vi själva nyårsfesten var planerad att hållas till. Åt en mycket god nyårsmiddag! Förrätt carpaccio, och huvudrätt oxfille med rostade rotsaker och ädelost-sås. Fantastiskt! Lika fantastikst var dock inte att min cam visade "byt batteri" när första bilden skulle tas. Morr!! Anna skötte fotandet med sin Nikon så hon får sända över lite picts till mej sen. =) Allt fixar sig.

Åh här sitter jag nu och nyser i soffan så att snoret sprutar åt alla håll medans lille N sover i mitt knä, han är nog ute och jagar torkade griseknorrar tror jag för benen rycker det lite i samtidigt som han skäller lite smått. M är på affären och inhandlar Kan Jang. Tack Å hej!


RSS 2.0